yogagravid

"Att kunna yoga när du är gravid är en ynnest".

gravid v23

V 23 var sjukis hela veckan ställde tom in mina måndags klasser ( aldrig hänt innan sedan 05;-)
Tror det är ett sunt tecken på att jag inte bara gör saker för mig själv utan det är ett väsen till att tänka på.
Att sova var så skönt.
När fredagen kom åkte vi med fantastiska vänner och vandrade i kuperad terräng och klättrade i berg. Underbar dag som satte tonen för ny och klarare energi igen. Tack!
Har under veckan sträckt lite på kroppen väldigt mjukt, gått någon kort promenad och suttit en hel del. Undvikt allt vad belastning på handleder heter då jag tänker att infektion plus extra vikt och lite domningar i armar och händer är dålig kombo.
Att förstå att jag förmodligen kommer att kunna göra det på mattan som jag gjorde innan graviditeten är svårare när energin är låg märkte jag under denna veckan.
Vairagya– att låta gamla mönster eller saker vi håller fast vid lämna oss så att vi kan komma närmare den verkliga verkligheten. För det krävs en disiplin som man håller fast vid –abhyasa. 

Så graviditeten är ett ypperligt tillfälle att se om yogan har utvecklas till ett beroende som är svårt att släppa taget kring när omständigheterna förändras. Om jag kan låta andra delar av mig själv få utvecklas. Kanske finns det möjlighet att disiplinen mer handlar om att kunna vara på mattan utan att pressa och ändå förstå att jag stimulerar ida och pingala och diverse andra energi mönster på samma plan som om jag har en stark fysisk stund på mattan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s